Naším odkazom je aj podpora vecí,
ktoré sú nad rámec nášho podnikania.

Naším odkazom je aj podpora vecí,
ktoré sú nad rámec nášho podnikania.

LYNX partnerom jarnej konferencie ITAPA 2020

Dátum: 04.06.2020

Kongresovo-diskusné IT podujatie ITAPA sa uskutočňuje dvakrát ročne už 19 rokov a my sme radi, že naša spoločnosť je jej niekoľkoročným partnerom. Tieto eventy sa konajú každoročne pod záštitou vysoko postavených predstaviteľov štátu, ktorí diskutujú so špičkovými slovenskými ale aj svetovými odborníkmi v oblasti digitalizácie.

Tohtoročná jarná ITAPA sa konala po prvýkrát vo svojej histórií prostredníctvom online formátu a jej obsah bol rozdelený do dvoch dní. 26.máj bol prvým dňom podujatia, ktorý otvorila podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová. Tento deň patril téme Digitalizácia spoločnosti a diskutovalo sa najmä o eGovernmente Slovenska, kybernetickej bezpečnosti a o jej reálnych či fiktívnych hrozbách.

Vo štvrtok, 4. júna 2020 prebiehal druhý deň online konferencie pod názvom Mestá budúcnosti a ich financovanie. V hlavnom diskusnom paneli sa prezentoval nový model financovania miest v období po roku 2020 a hovorilo sa aj o kvalitnej príprave projektov na regionálnej úrovni.